OBAVIJEST O SUSRETU UDRUGA DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE ŽIVJETI SA SUNCEM

Udruga Novi otok i zadruga Novi otok u suradnji sa općinom Vela Luka organizira SUSRET UDRUGA DUBROVAČKO NERTVANSKE ŽUPANIJE ŽIVJETI SA SUNCEM09.12.2016. U VELA LUCI. Susret će se odvijati  u dvorani hotela Korkyra u vremenu od 9,30 do 16,00 . U  17,00 simbolično će se otvoriti TREĆA EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA U VELA LUCI i bit će izloženi dječji crteži  koje su  nacrtala djeca dječjih vrtića Vela Luke i Blata povodom  natječaja oragniziranog za Prvi energetski dan u Vela Luci.

Udruga je zamolila Župana Dubrovačko neretvanske županije za pokroviteljstvom događaja  i zatražila, zamolila od  Fonda za zaštitu okoliša  za stručno predavanje  i predstavljanje aktualnosti iz energetke obnove i održivog razvoja u RH. (Čekamo odgovore!! )

 

Udruga Novi otok iz Vela Luke nakon dvije godine rada na aktivnostima za provođenje  mjera Akcijskog plana Vela Luke  organizira  ovaj susret  svih udruga naše  županije koje se bave aktivnostima na poticanju  energetskem učinkovitosti, održivim razvojem i zapošljavanjem mladih jer  žele pokazati svoje dosadašnje rezulate i potaknuti sve udruge županije na daljni zajednički rad na provođenju  Akcijskih planova za povećanje energetske učinkovitosti na području otoka i županije. U protekle  dvije godine  udruga je potaknula građane Vela Luke  na prijave za sufinanciranje njihovih investiranja u povećanju energetske obnove , energetski je obnovljeno 8 objekata sektora kućanstva , investirano preko 500 tisuća kn,a od toga je  sufinancirano oko 60% ! 280tisuća kn.  Organiziran je PRVI ENERGETSKI DAN U VELA LUCI  ana radionicam  je sudjelovalo  preko  100 građana.

 

Na susretu će udruga i zadruga predstaviti svoj dosadašnji rad , predstavit će svaka od prijavljenih udruga svoje dosadašnje rezultate i probleme na koje nailaze u aktivnostima viagra reviews. Na susretu će   predavači  iz EKOLOŠKE  UDRUGE KRKA IZ KNINA I UDRUGE MLADI U EU IZ ŠIBENIKA predstaviti svoje najuspijelije projekte. Cilj susureta je osim upoznavanje  svih udruga iz županije , stvaranje sinergije radi daljnjeg bavljenja aktivnostima iz istog područja , pokazivanje dobre prakse ,  širenje i umrežavanje  uspjelih projekata . Svim sudionicima predložit  će se provođenje dva uspiješna projekta:

 

1.       ENERGETSKI SAVJETNICI -  BESPLATNO SAVJETOVANJE ZA SIROMAŠNA KUĆANSTVA

2.       EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA

 

Sve sudionike potaknut ćemo  na  informiranje i poticanje , sudjelovanje građana za prijave za sufinanciranje energetske obnovevišestambenih zgrada i obrazovnih institucija,vrtića.Smatramo da se trebaju što više uključiti sami stanovnici , roditelji  i poticati  upravitelje zgrada, predstavnike stanara i upravitelje dječjih vrtića  na prijave za sufinanciranja od Fonda koji su u tijeku.

Na susretu će se sastaviti i poslati zajednička poruka odgovornim za  zajedničke teme susreta.

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA