Energetski pregled i energetsko certificiranje zgrada

Sve nove zgrade u Republici Hrvatskoj moraju imati energetski certifikat. Postojeće zgrade ili njihove samostalne cjeline koje se prodaju ili iznajmljuju moraju imati energetski certifikat dostupan na uvid kupcu ili najmoprimcu. Energetski certifikat je dokument koji pokazuje energetska svojstva zgrade, a izdaje ga ovlaštena osoba. Certifikat daje informaciju o energetskim svojstvima zgrade, stana ili kuće i omogućuje usporedbu nekretnina prema njihovim energetskim svojstvima i mogućim uštedama koje pružaju prema energetskom razredu u koji spadaju. 
Energetski certifikat izdaje se na temelju energetskog pregleda provedenog od strane ovlaštenog energetskog certifikatora. Energetski pregled je bitan korak u analizi potrošnje energije, energenata i vode, energetske učinkovitosti, učinkovitosti potrošnje vode i smanjenja troškova. Prilikom energetskog pregleda ispituju se tehnička i energetska  svojstva građevine te svih sustava koji troše energiju i vodu kako bi se utvrdila učinkovitost ili neučinkovitost u potrošnji. Tako se identificiraju zahvati i mjere kojima se može poboljšati energetska učinkovitost te smanjiti potrošnja vode i energije. Nakon prikupljanja svih potrebnih podataka i informacija o građevini određuje se energetski razred građevine. Energetski razred objekta ovisi o specifičnoj godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje za referentne klimatske podatke u kWh/(m2a). Referentni klimatski podatci određeni su posebno za kontinentalnu i za primorsku Hrvatsku u odnosu na broj stupanj dana grijanja flagyl 400. Objekti se svrstavaju u osam energetskih razreda od A+ do G. A+ je najpovoljniji razred , a G najnepovoljniji prema energetskoj ljestvici.
Energetska učinkovitost vaše zgrade može popraviti kvalitetu života vama i vašim ukućanima kao i produljiti vijek građevine, smanjiti utrošak energije i imati pozitivan učinak na okoliš.Energetsko certificiranje je vrlo korisno za svaku zgradu, i svaka zgrada će ga morati izraditi. 
Naš savjet je da energetski pregled i certifikat napravite što prije! 
Naši Energetski certifikatori jamče za kvalitetu Certifikata i Izvješća uz primjerenu cijenu, a ujedno su podloga za energetsku obnovu!

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA