PRIOPĆENJE O OTVARANJU ENERGETSKOG I INFO UREDA I PRESELJENJU EKO KNJIŽNICE IGRAČAKA -14.12.2017. U VELA LUCI

U organizaciji udruge Novi otok , zadruge Novi otok  i općine Vela Luka  14.12.2017. u 17,00  sati , u sklopu Adventskih događanja u Vela Luci svečano je otvoren  Energetski i info ured  naše udruge  i preseljena je  EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA u novi prostor udruge.

Na otvaranju  ureda ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU , Uprava za razvoj otoka  prisustvovao je gospodin Milivoj Bratinčević  koji je u pozdravnom govoru pohvalio sav dosadašnji rad udruge Novi otok i dao podršku udruzi  za dalnji rad i savjetovao širenje aktivnosti na cijeli otok odnosno povezivanje sa ostalim udrugama na otoku.

Načelnica općine Vela Luka , gospođa Katarina Bikić ispred općine Vela Luke čestitala je  udruzi   na pet godina rada, na ovoj svečanosti otvaranja ureda  i svim dosadašnjim rezultatima udruge. Posebno je  naglasila važnost EKO KNJIŽNICE IGRAČAKA za djecu Vela Luke i donesla poklon , plišanca – igračku.

 

Predsjednica   udruge, Seđa Topali  zahvalila  se je gospodinu iz Ministarstva i načelnici  te svima prisutnim  na podršci i prisustvu na svečanom otvaranju i pozvala mlade i djecu da se priključe na aktivnostima  udruge. Ukratko je obrazložila  planove  udruge  slijedeće aktivnosti:

Ø  edukativne radionice za djecu  sa eko temama  o  recikliranju, kompostiranju  , o čuvanju okoliša ,  mora , zelenila , životinja , baštine i običaja otoka

Ø  pružati informacije o energetskoj obnovi , učinkovitosti , obnovljivim izvorima energije , informacije i pomoć građanima kod prijava na sufinanciranje na različite javne natječaje

Ø  info za mlade o mogućnostima edukacija i zapošljavanja

Ø  savjetodavna i administrativna pomoć udrugama sa otoka

 

Tajnica udruge , Ivana Cetinić  se je zahvalila također svima prisutnim na podršci , članovima i mentorima na dosadašnjem radu i posebno se je zahvalila EU parlamentarcima koji su udruzi  poslali  čestitke i virtualnu podršku  te pozvala  Velolučane   na aktivnosti , dolaske i volontiranja u EKO KNJIŽNICI IGRAČAKA .

IVANA CETINIĆ , SEĐA TOPALI 

 

 

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA