O udruzi

 

Udruga Novi otok dobrovoljna je udruga osoba koji žive na otoku Korčuli, na svim otocima Hrvatske i na cijelom teritoriju Hrvatske, Europe i svijeta i zaljubljenici su u otoke, priobalje, kontinente, more, rijeke, vode, sav okoliš domovine i cijele planete, a koji žele svojim doprinosima kroz aktivnosti udruge promijeniti i učiniti bolji život prvenstveno za mlade, djecu, starije i nemoćne i za otok, otoke, priobalje, more, rijeke, vode i sav okoliš našeg planeta .
Glavna ideja osnivača je bila da se udruže svi zaljubljenici otoka, mladi koji su nezaposleni i nemaju radnog iskustva, uopće mladi koji žele poboljšati život na otoku i "stariji" zaljubljenici otoka, osobe sa životnim i radnim iskustvom koji žele biti mentori mladima i koje žele prenijeti mladima sve ono važno životno, što su njima prenijeli njihovi "stari" i pomoći im u otežanim uvjetima raditi i živjeti, podizati i širiti svijest o vrijednostima obitelji, zajednice, zajedništva i zajedničke brige o otoku i okolišu.

 

 


 

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA