AKTIVNOSTI SA UDRUGOM SUNCE

Pozivamo naše članove, zainteresirane otočne udruge, otočane, dugogodišnje suradnike i partnere na projektima da se pridružite aktivnostima koje Miki Trasi i Novi otok provode u suradnji sa udrugom Sunce -  

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce od 24.04-26.04.2024 u Veloj Luci

24. travanj (srijeda) - 15:00 sati, Zadružni dom - I kat,  

Komunikacijsko-zagovaračka radionica za udruge

(kraća edukacija o učinkovitim načinima komuniciranja vlastitih aktivnosti )

25. travanj (četvrtak) - 15:00 sati, Osnovna škola Vela Luka, 

Radionica o morskom otpadu za djecu - Miki Trasići

26. travanj (petak) - 11:00 sati, odabrana plaža na zapadnom dijelu, susret ispred hotela Posejdon

Zajednička akcija čišćenja

Udruge Miki Trasi i Novi otok, sudjeluju na aktivnostima projekta Marine litter free Dalmatian Island koji provodi udruga Sunce iz Splita.

Sudjeluju u edukacijama i podizanju svijesti lokalne otočne zajednice, poticanju 

provođenja akcija čišćenja i monitoringa otpada.
Projektom se potiče kontinuirano praćenje stanja vezanog uz morski otpad.

Pridružite nam se da i dalje zajedno učimo i čuvamo naš otok, more, klimu!

 

 

Kreativno ljeto u Blatu

U sklopu Kreativnog ljeta u Blatu u ponedjeljak i utorak 24. srpnja i 25. srpnja Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura održali su 4 radionice robotike u Galerija Nataša Cetinić (Kulturni centar Blato). Program je bio osmišljen na način da su oba dana održane po dvije radionice – za mlađe svijetleći crteži te robotika i programiranje bez ekrana pomoću Blue-Bot robota i mBot robotika, te za starije „Mali inženjeri“.
Na radionicama svjetlećih crteža polaznici su spajali jednostavni strujni krug sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom te su svoje radove ponijeli sa sobom. Pomoću Blue-Bot robota djeca su programirala bez korištenja ekrana, na način da su Blue-Bot robotu davali naredbe koristeći tipke na robotu, prema kojima se on kreće do željenih polja. Pomoću softvera za programiranje mBot-a polaznici su određivali kretanje robota, rad motora, uključivanje i isključivanje svjetlećih dioda te izvršavanje radnji temeljem očitanja senzora. Uz edukacijske setove „Mali inženjeri“ polaznici su razvijali motoričke sposobnosti i kreativnost kroz gradnju raznovrsnih motoriziranih modela od kockica, kao što su ptice, auta, ribe, dinosauri, sateliti, avioni, i mnogi drugi.

FOTONATJEČAJ OTOČNE PLATFORME

Pozivaju se sve otočne udruge, organizacije, škole I pojedinci na umrežavanje I sudjelovanje u aktivnostima novog projekta – OTOČNA EKO PLATFORMA, zajednički projekt udrugu Novi otok, Atento I Međunarodnog instituta za razvoj otoka “MIRO”
Prva aktivnost je organiziranje skupne izložbe fotografija na platformi sa 2 teme:
1. Napuštene I zarasle zelene površine koje potencijalno mogu biti maslinik, voćnjak, vinograd I sl.
2. Napuštene I oronule kuće, dvorišta ili čak cijele ulice sa takvim objektima
Kako se pridružiti platformi:
Pošaljite nam mailom 2-3 fotografije na jednu ili obje teme u što boljoj rezoluciji sa naznakom adrese lokacije
Poželjno je odabrati lokaciju koja vam je bliska I pored koje često prolazite I promislite “ovo bi trebalo biti drugačije, popravljeno, počišćeno”
U mailu navedite naziv I adresu organizacije, kontakt (mail/telefon) odgovorne osobe.
Ukoliko ste pojedinac navedite i zanimanje.
Poziv je otvoren od 05.06.-31.07.2023.
Kontakt mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Izložba će se održati u rujnu 2023, a svi prijavljeni mogu sudjelovati na zajedničkoj radionici na kojoj će se predložiti rješenja fotografiranih situacija.
PROJEKT “OTOČNA EKO PLATFORMA “ DJELOMIČNO JE FINANCIRAN SREDSTVIMA MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

EKO OTOČNA PLATFORMA

 

Predstavljamo novi projekt EKO OTOČNA PLATFORMA kojeg provode udruge Novi otok, Atento i MIRO ( Međunarodni institut za razvoj otoka).
Cilj projekta je umrežavanje otočnih udruga civilnog društva, aktiviranje otočana, posebno mladih radi zajedničkih prijedloga rješavanja problema i aktivnosti za održivi razvoj otoka.
Pratite skore obavijesti, umrežite se na otočnu platformu i sudjelujte u aktivnostima projekta.
Od 05.06.-31.07.2023 biti će otvoren fotonatječaj, a samim sudjelovanjem u istom postajete dio mreže otočne platforme.
Za sva pitanja kontaktirajte nas putem maila:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
PROJEKT “OTOČNA EKO PLATFORMA “ DJELOMIČNO JE FINANCIRAN SREDSTVIMA MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

POSTANI PRAKTIKANT-ICA U CIVILNOM DRUŠTVU

Nova prilika za mlade! Ako imaš ispod 30 godina, i završavaš ili si završio/la društveno-humanističke smjerove na fakultetu, prijavi se na praksu u civilnom društvu i nauči osnovne vještine za rad u udrugama, istovremeno doprinoseći dobrobiti zajednice .
U ovom krugu praksi prednost će imati mladi koji su ujedno i pripadnici neke od nacionalnih ili drugih manjina.
Više informacija i prijavnica:

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA