Radionica dokumentarnog filma

Djelovanjem udruge Novi otok iz Vele Luke i udruge Filmaktiv iz Rijeke održana je radionica  pod nazivom Otoci 2014. Radionica / škola dokumentarnog filma se  održavala od 16.04 – 19.04. u Veloj Luci. 

Predavači iz Rijeke su polaznicima objasnili osnove korištenja opreme za snimanje, način uzimanja izjave od sugovornika, snimanje na terenu, montažu i sva pravila i proceduru izrade dokumentarnog filma.

Osim dobre zabave i novih iskustava polaznici radionice su stekli nova znanja i vještine koje će nadamo se moći koristiti u budućnosti i usavršavati naučeno. U sklopu snimanja filma polaznici su posjetili i općinske dužnosnike te uzeli izjave od istih koje će biti iskorištene u montaži filma.

Grupa je svoj film nazvala Paralela društva, a obrađuje temu nedostatka prostora za okupljanje mladih uz istovremeno postojanje mnogih derutnih i neiskoristenih objekata. Želja im je tim filmom potaknuti i ukazati na svoje potrebe i želje za jednim prostorom gdje bi se mladi mogli okupljati, imati radionice, sportska i kulturna druženja. Prostor gdje bi mladi bendovi mogli imati probe i prve nastupe, mladi koji se bave extremnim sportovima imati prostor za podučavanje drugih sa što većom mjerom sigurnosti, prostor za organizaciju raznih radionica ovisno od interesa pojedinih skupina kao što su slikarstvo, fotografija, filmografija i sl.

Još jednom veliko hvala Marinu, Ani i Marti prijateljima i članovima udruge Filmaktiv iz Rijeke na nesebičnom dijeljenju savjeta i dobrih vibracija.

 

 

 

 

Otoci 2014: Korčula // Centar mladih Vela Luka from Filmaktiv on Vimeo.

 

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA