Kreativno ljeto u Blatu

U sklopu Kreativnog ljeta u Blatu u ponedjeljak i utorak 24. srpnja i 25. srpnja Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura održali su 4 radionice robotike u Galerija Nataša Cetinić (Kulturni centar Blato). Program je bio osmišljen na način da su oba dana održane po dvije radionice – za mlađe svijetleći crteži te robotika i programiranje bez ekrana pomoću Blue-Bot robota i mBot robotika, te za starije „Mali inženjeri“.
Na radionicama svjetlećih crteža polaznici su spajali jednostavni strujni krug sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom te su svoje radove ponijeli sa sobom. Pomoću Blue-Bot robota djeca su programirala bez korištenja ekrana, na način da su Blue-Bot robotu davali naredbe koristeći tipke na robotu, prema kojima se on kreće do željenih polja. Pomoću softvera za programiranje mBot-a polaznici su određivali kretanje robota, rad motora, uključivanje i isključivanje svjetlećih dioda te izvršavanje radnji temeljem očitanja senzora. Uz edukacijske setove „Mali inženjeri“ polaznici su razvijali motoričke sposobnosti i kreativnost kroz gradnju raznovrsnih motoriziranih modela od kockica, kao što su ptice, auta, ribe, dinosauri, sateliti, avioni, i mnogi drugi.

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA