OBAVIJEST ZAINTERESIRANIMA OTOČANIMA ZA RADIONICE PROJEKTA -POOTOK-Pokreni otok !

U sklopu  projekta POOTOK! Pokreni otok proveli smo tri radionice na tri otoka: Mljetu, Lastovu i Korčuli. Mladi su se izjasnili; žele pokrenuti otoke i žele promjene  koje se odnose na osnovne životne potrebe na koje imaju pravo! Žele srednju školu na svom otoku, doktora, prostore za bavljenje sportom, društvene i kulturne događaje, centre za pomoć osobama s posebnim potrebama, rješenje odlagališta otpada, akcije sprečavanja zagađivanje prostora otoka i mora, akcije čišćenja otoka i mora!

Na jednodnevnim radionicama naučili su osnove metode design thinkinga, o ciljevima održivog razvoja, važnosti obrazovanja mladih o održivom razvoju, o timskom radu i umrežavanju! Formirani u grupe iznijeli su  probleme koji muče njihovu lokalnu zajednicu te su dali prijedloge rješenja kako bi se prepoznate probleme i riješilo - ŠTO ĆE UČITI U RADIONICAMA KOJE SLIJEDE! 

Najavljujemo  sljedeću aktivnost projekta: ONLINE RADIONICU koja će se održati u utorak 28.09.2021. s početkom u 11:30 sati putem online platforme ZOOM. Na online radionici će sudjelovati dosadašnji sudionici jednodnevnih radionica, svi koji se naknadno prijave a nisu sudjelovali na jednodnevnim radonicama, predstavnici Savjeta mladih, kandidati za članstvo u Savjetu mladih i provoditelji projekta. Tijekom online radionice svaki tim mladih dobit će direktne upute kako poboljšati svoju ideju, razviti je u skladu s mogućnostima otočkih proračuna, usmjeriti se na potrebe uočene u zajednici. Također će dobiti konkretne savjete na koji način predstaviti svoju ideju donositeljima odluka. Nekoliko dana prije online radionice dobit će mailom link za spajanje na ZOOM. 

 Pozivamo i obavještavamo sve mlade sa otoka Mljeta, Lastova i Korčule koji nisu sudjelovali na jednodnevnim radionicama zbog srednjoškolskih ili drugih obaveza da se prijave na nadolazeću online radionicu i dvodnevnu konferenciju. Također slobodno pozovite svoje zainteresirane prijatelje starije od 13 godina da se prijave i sudjeluju na online radionici i dvodnevnoj konferenciji.

NAPOMENA: prijavljujete se direktno putem online obrasca uz suglasnost roditelja, nije obavezna  prijava preko škole! 

 

Prijavljujete se putem online obrasca:  https://forms.gle/jj9dJADqSy9YtvEn6

 

Nakon online radionice održat će se DVODNEVNA KONFERENCIJA u Veloj Luci 08.-09.10.2021. u konferencijskoj dvorani hotela Korkyra. Na dvodnevnoj konferenciji bit će predstavljena rješenja problema koje su mladi prepoznali na svom otoku, a svoja rješenja će osobno predstaviti donositeljima odluka (načelnicima) i široj zajednici kako bi pozitivno utjecali na promjene u svojoj zajednici.

 Sudjelovanje na dvodnevnoj konferenciji je u potpunosti besplatno i bit će  podmireni troškovi prijevoza, te osiguran smještaj i hrana tijekom konferencije. Na dvodnevnoj konferencije čeka vas puno dobre zabave, izlaganja, igra uloga, "potraga za blagom", predstavljanje ideja i još puno zabavnih aktivnosti.

 Svi sudionici na projektu dobit će Youthpass potvrde o sudjelovanju: https://www.youthpass.eu/hr/ i potvrde o sudjelovanju od Udruge Novi otok.

 Za dodatna pitanja i informacije stojimo na raspolaganju putem maila This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i veselimo se vašem sudjelovanju na aktivnostima projekta POOTOK! Pokreni otok.

 

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA