Kreativno ljeto u Blatu

U sklopu Kreativnog ljeta u Blatu u ponedjeljak i utorak 24. srpnja i 25. srpnja Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura održali su 4 radionice robotike u Galerija Nataša Cetinić (Kulturni centar Blato). Program je bio osmišljen na način da su oba dana održane po dvije radionice – za mlađe svijetleći crteži te robotika i programiranje bez ekrana pomoću Blue-Bot robota i mBot robotika, te za starije „Mali inženjeri“.
Na radionicama svjetlećih crteža polaznici su spajali jednostavni strujni krug sa svjetlećim diodama, bakrenom trakom i baterijom te su svoje radove ponijeli sa sobom. Pomoću Blue-Bot robota djeca su programirala bez korištenja ekrana, na način da su Blue-Bot robotu davali naredbe koristeći tipke na robotu, prema kojima se on kreće do željenih polja. Pomoću softvera za programiranje mBot-a polaznici su određivali kretanje robota, rad motora, uključivanje i isključivanje svjetlećih dioda te izvršavanje radnji temeljem očitanja senzora. Uz edukacijske setove „Mali inženjeri“ polaznici su razvijali motoričke sposobnosti i kreativnost kroz gradnju raznovrsnih motoriziranih modela od kockica, kao što su ptice, auta, ribe, dinosauri, sateliti, avioni, i mnogi drugi.

FOTONATJEČAJ OTOČNE PLATFORME

Pozivaju se sve otočne udruge, organizacije, škole I pojedinci na umrežavanje I sudjelovanje u aktivnostima novog projekta – OTOČNA EKO PLATFORMA, zajednički projekt udrugu Novi otok, Atento I Međunarodnog instituta za razvoj otoka “MIRO”
Prva aktivnost je organiziranje skupne izložbe fotografija na platformi sa 2 teme:
1. Napuštene I zarasle zelene površine koje potencijalno mogu biti maslinik, voćnjak, vinograd I sl.
2. Napuštene I oronule kuće, dvorišta ili čak cijele ulice sa takvim objektima
Kako se pridružiti platformi:
Pošaljite nam mailom 2-3 fotografije na jednu ili obje teme u što boljoj rezoluciji sa naznakom adrese lokacije
Poželjno je odabrati lokaciju koja vam je bliska I pored koje često prolazite I promislite “ovo bi trebalo biti drugačije, popravljeno, počišćeno”
U mailu navedite naziv I adresu organizacije, kontakt (mail/telefon) odgovorne osobe.
Ukoliko ste pojedinac navedite i zanimanje.
Poziv je otvoren od 05.06.-31.07.2023.
Kontakt mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Izložba će se održati u rujnu 2023, a svi prijavljeni mogu sudjelovati na zajedničkoj radionici na kojoj će se predložiti rješenja fotografiranih situacija.
PROJEKT “OTOČNA EKO PLATFORMA “ DJELOMIČNO JE FINANCIRAN SREDSTVIMA MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

EKO OTOČNA PLATFORMA

 

Predstavljamo novi projekt EKO OTOČNA PLATFORMA kojeg provode udruge Novi otok, Atento i MIRO ( Međunarodni institut za razvoj otoka).
Cilj projekta je umrežavanje otočnih udruga civilnog društva, aktiviranje otočana, posebno mladih radi zajedničkih prijedloga rješavanja problema i aktivnosti za održivi razvoj otoka.
Pratite skore obavijesti, umrežite se na otočnu platformu i sudjelujte u aktivnostima projekta.
Od 05.06.-31.07.2023 biti će otvoren fotonatječaj, a samim sudjelovanjem u istom postajete dio mreže otočne platforme.
Za sva pitanja kontaktirajte nas putem maila:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
PROJEKT “OTOČNA EKO PLATFORMA “ DJELOMIČNO JE FINANCIRAN SREDSTVIMA MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EUROPSKE UNIJE

POSTANI PRAKTIKANT-ICA U CIVILNOM DRUŠTVU

Nova prilika za mlade! Ako imaš ispod 30 godina, i završavaš ili si završio/la društveno-humanističke smjerove na fakultetu, prijavi se na praksu u civilnom društvu i nauči osnovne vještine za rad u udrugama, istovremeno doprinoseći dobrobiti zajednice .
U ovom krugu praksi prednost će imati mladi koji su ujedno i pripadnici neke od nacionalnih ili drugih manjina.
Više informacija i prijavnica:

RADIONICA INOVATIVNE METODE ORGANIZACIJE DOGAĐAJA

Promo video za radionicu Inovativne metode organizacije događaja pogledajte OVDJE

U sklopu provedbe projekta „Uči dalje!“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ održana je radionica na temu Inovativne metode organizacije događaja. Fokus ove dvodnevne radionice bio je na multimedijalnim aspektima približavanja sadržaja publici, kao i kreativnim i organizacijskim prilagodbama u organizaciji događaja u okolnostima rada u pandemijskim uvjetima. Radionicu je vodio Žarko Dragojević, stručnjak, organizator i glazbenik s bogatim iskustvom rada u kulturnim organizacijama od nezavisnog do institucionalnog sektora, trenutno zaposlen kao voditelj odnosa s javnošću i promocije Kazališta Marin Držić. Za potrebe najave radionice naš Žarko kreirao je promotivni video u suradnji sa par udruga sa Koručule. U video prilog uključeni su materijali koje su dobrovoljno priložili: Likovno stvaralaštvo Vele Luke, Udruga za promicanje dječjeg stvaralaštva “Miki Trasi”, Biciklistički klub “Korkirix”, Veloluške mažoretkinje, folklorna skupina “Mafrina”, band “Sixes”, vokalno instrumentalni sastav “Diverso” i Narodna glazba Vela Luka, video snimke foto bloggerice Anđele Šćepanović. Svima se ovim putem zahvaljujemo!

 

 

 

 

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA