OBAVIJEST O PROVOĐENJA PROJEKTA I OTVARANJE TREĆE EKO KNJIŽNICE IGRAČAKA U VELA LUCI

Želimo informirati širu javnost  da udruga Novi otok , zadruga Novi otok  i Knjižnica  Vela luka  provode projekt EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA . Projekt   se radi u suradnji sa Ekološkom udrugom Krka iz Knina  gdje je otvorena prva EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA prije 3 godine  na veselje i zadovoljstvo djece i roditelja.Druga je otvorena u Zagrebu, prije dvije godine  a u Vela Luci će biti 3.  Ideja i cilj partnera na projektu je širenje  ovog projekta  po otoku , županiji  i cijeloj Hrvatskoj.

Hrvatska  se nalazi u ekonomskoj krizi i  roditeljima je  teško izdvojiti sredstva za  kupovnje  igračke svojim najmanjima, a kako se na žalost nalazimo u neravnopravnom društvu  neka djeca imaju manje, a neka više.Ovim projektom omogućuje se jednaku šansu za igru svima a svi se zajedno učimo primati,  darivati , čuvati i reciklirati.

Za vrijeme trajanja projekta djeca/roditelji će besplatno moći iznajmiti igračke. Knjižnica će imati osim  poklonjenih igračaka i nove ekološke  igračke te  društvene igre, slikovnice, edukativne igre, a nadopunjavat ćemo je prema željama djece. Osim  posuđivanja roditelje i djecu i dalje će se poticati da  igračke kojima se više ne igraju doniraju knjižnici igračaka da ih ne bacaju, odnosno da doniranje knjižnici , oni  recikliraju. Kod svog prvog dolaska u knjižnicu dijete će se učlaniti , upisnina je prva poklonjena igračka a dijete odmah postaje član , dobije ČLANSKU ISKAZNICU i može posuditi  dvije igračke na 30 dana.

Ovaj projekt  podržalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije i  odobrilo dio sredstava za provođenje projekta . Kako odobrena sredstva nisu dovoljna , udruga i dalje poziva na  donacije , financijske ili u igračkama , opremi . Pripreme za otvaranje  TREĆE EKO KNJIŽNICE u Vela luci su pri kraju, čim se prikupe sredstva  nabavit će se novi ili reciklirani kontejner i čeka se rješavanje prostora. OTVARANJE EKO KNJIŽNICE PREDVIĐENO JE ZA 09.12.2016. u sklopu  Susreta udruga Dubrovačko neretvanske županije.

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA