Radionica dokumentarnog filma - Otoci 2015

Početkom listopada, 2015 godine, udruga Novi otok je u suradnji sa udrugom Filmaktiv iz Rijeke već drugi puta organizirala radionicu dokumentarnog filma u Veloj Luci. Predavači su članovi udruge Filmaktiv koji ovakve radionice provode od 2005. godine u sklopu programa "Otoci". Cilj radionice jest potaknuti mlade otočane na korištenje njima dostupnih tehnologija kako bi ispričali svoje probleme i osnažili lokalnu zajednicu na promjenu.  Kroz ovu radionicu, polaznici dobivaju osnovna znanja iz snimanja i montaže, kao i formiranja priče za kratku reportažu. 

Radionica je trajala 4 dana, te su polaznici za temu odabrali aktualni problem među mladim djevojkama – pretjerano šminkanje o čemu su i snimili svoju kratku reportažu. Na ovaj način su polaznici radionice na jedan zabavan i zanimljiv način naučili nešto zabavno.

Polaznici ove radionice su: Tamara Boglić, Mia Šeparović, Renata Tomasi, Frano Vlašić i Josipa Vrdoljak.

 

 

Otoci 2015: Vela Luka, Korčula // MakeUP Challenge from Filmaktiv on Vimeo.

 

 

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA SA RADIONICE - OTOCI 2015 - VELA LUKA

 

 

Foto: Anđela Šćepanović, Toni Šćepanović, Josipa Vrdoljak

 

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA