Čišćenje šetnice od Azzurra do Zubaća vale

Na inicjativu članova udruge Novi otok organizirano je uređenje i čišćenje šetnice od kupališta Azzuro do Zubaća Vale.
Naši volonteri su skupljali otpad po stazi, zavučen u grmlju i na usputnim plažicama. Veće grane koje su stršale na šetnicu su uklonjenje. Postavljene su i tabelice dobivene od Turističke zajednice Vela Luka sa upozorenjem da se otpatci ne bacaju po prirodi.

Plaža u Zubaća Vali na koju more donese veće količine otpada je također očišćena i otpad je skupljen u najlonske vreće i uklonjen na dogovoreno mjesto gdje će biti pokupljen od strane Komunalca.
Članovi udruge su nakon akcije bili počašćeni sokom i slatkišima na kupalištu Azzuro na čemu ovim putem zahvaljuju osoblju.
Nadamo se da će ovaj dio pomorskog dobra ostati što duže čist jer volonteri imaju još puno posla oko uređenja ostalih javnih staza i šetnica, a sezona već lagano počinje. Ovim putem apeliraju da nadležne institucije postave kante za smeće duž šetnice i obnove oštećenie i uništenie klupice za sjedenje buy kamagra oral jelly online uk.

 

 

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA