OBAVIJEST O SUSRETU UDRUGA DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE ŽIVJETI SA SUNCEM

Udruga Novi otok i zadruga Novi otok u suradnji sa općinom Vela Luka organizira SUSRET UDRUGA DUBROVAČKO NERTVANSKE ŽUPANIJE ŽIVJETI SA SUNCEM09.12.2016. U VELA LUCI. Susret će se odvijati  u dvorani hotela Korkyra u vremenu od 9,30 do 16,00 . U  17,00 simbolično će se otvoriti TREĆA EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA U VELA LUCI i bit će izloženi dječji crteži  koje su  nacrtala djeca dječjih vrtića Vela Luke i Blata povodom  natječaja oragniziranog za Prvi energetski dan u Vela Luci.

Više...

Održan prvi Energetski dan u veloj Luci

U petak 03.06.2016. godine, pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, održan je na Maloj rivi prvi Energetski dan u Veloj Lucikoji je osmišljen kao druženje na otvorenom u centru mjesta na kojemu su svoje proizvode i usluge iz područja energetske učinkovitosti predstavaili brojni izlagači i gosti. Općina Vela Luka i udruga Novi otok organizirali su ovu manifestacijuu okviru provedbe Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom na području Općine Vela Luka, a njome je ujedno obilježen i Svjetski dan zaštite okoliša 05.06.2016.

Energetski dan otvorio je Općinski načelnik Tonko Gugić Bakan koji je pozdravio sve prisutne, goste i izlagače te naglasio kako je na području Općine Vela Luka u energetsku obnovu obiteljskih kuća, uz pomoć Županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, samo u protekloj godini,uloženo više od 500.000,00 kn. Posebno je zahvalio udruzi Novi otok i njihovoj partnerskoj grupi koji su u Veloj Luci otvorili svoj info ured te na taj način omogućili našim mještanima da svakodnevno imaju mogućnost dobiti sve potrebne informacije za realizaciju svojih projekata energetska obnove.

Opširnije...

Izvješće o 4. Radionici za provedbu Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom Općine Vela Luka – Mjere: 5.4.2, 5.4.6,5.4.7, 5.4.9. i 5.5.2.

Izvješćujemo Vas da je Udruga Novi otokkao tijelo za provedbu Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom Općine Vela Luka u suradnji s Općinom Vela luka organizirala i održala 4.grupu  Radionica za provedbu Akcijskog plana – Mjere 5.4.2, 5.4.6,5.4.7, 5.4.9. i 5.5.2.

Radionice su održane  u prostorijama vijećnice Općine Vela Luka 21.04.2016. od 18,00 do 20,00 sati, za građane  a 22.04. od 13,00-15,00  za zaposlenike u Općini i javnim službama općine i komunalnih poduzeća   Sudionici Radionice za građane su bili:

Više...

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA ENERGETSKOM DANU „ŽIVJETI SA SUNCEM“

U sklopu održavanja Energetskog dana u Vela Luci 03. 06. 2016. održat će se izložba dječjih radova, plakata, poruka i slično na temu očuvanja okoliša, učinkovitog gospodarenja energijom i obnovljivih izvora energije. Udruga Novi otok, Vela Luka raspisuje natječaj za dječje crteže , plakate na temu „I JA MOGU POMOĆI DA MOJ OTOK OSTANE OVAKO LIJEP!“ za dječje vrtiće, osnovne škole, udruge i ostale institucije koje radu s djecom na otoku Korčuli.

Više...

OBAVIJEST - Radionica na temu energetske učinkovitosti

Udruga Novi otok pripremila je radionicu na kojoj ćete dobiti odgovore na Vaša pitanja i nedoumice koje svi imamo i ne znamo još odgovore: ako ne znate kako možete povećati energetsku učinkovitost u svojim domovima, kako uz uporabu manje energije obaviti isti posao, ako ne znate kako i koliko možete uštedjeti energiju zamjenom postojeće rasvjete sa energetski učinkovitom LED rasvjetom, ako ne znate kako i koliko možete uštedjeti ako  na svoj krov postaviti solarni kolektor, ako ne znate kako je moguće energiju staviti u vlasništvo građana i promjenom svog ponašanja pomoći Zemlji, a baš Vas sve to interesira, dođite na radionicu o energetskoj učinkovitosti i upoznavanje s  Energetskom zadrugom Novi otok uz primjere „Zelena Energetska zadruge“ koja u praksi ima odlične uspjehe.

Read more...

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA