OBAVIJEST - Svečano otvaranje Energetskog i info centra

Poštovani  ,

obaviještavamo  vas da  se 14.12.2017. u 17,00 u Vela Luci  svečano otvara Energetski  i info ured naše  udruge i pozivamo vas da nam se pridružite na toj svečanosti koja će se održati u sklopu Adventskih događanjau prosincu . Nakon  pet godina rada useljavamo u prostor u koji ćemo organizirati naš Energetski i nfo ured i  smjestiti Eko knjižnicu igračaka . U prostoru planiramo  organizirati  slijedeće aktivnosti :

Više...

Održan prvi Energetski dan u veloj Luci

U petak 03.06.2016. godine, pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, održan je na Maloj rivi prvi Energetski dan u Veloj Lucikoji je osmišljen kao druženje na otvorenom u centru mjesta na kojemu su svoje proizvode i usluge iz područja energetske učinkovitosti predstavaili brojni izlagači i gosti. Općina Vela Luka i udruga Novi otok organizirali su ovu manifestacijuu okviru provedbe Akcijskog plana učinkovitog gospodarenja energijom na području Općine Vela Luka, a njome je ujedno obilježen i Svjetski dan zaštite okoliša 05.06.2016.

Energetski dan otvorio je Općinski načelnik Tonko Gugić Bakan koji je pozdravio sve prisutne, goste i izlagače te naglasio kako je na području Općine Vela Luka u energetsku obnovu obiteljskih kuća, uz pomoć Županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, samo u protekloj godini,uloženo više od 500.000,00 kn. Posebno je zahvalio udruzi Novi otok i njihovoj partnerskoj grupi koji su u Veloj Luci otvorili svoj info ured te na taj način omogućili našim mještanima da svakodnevno imaju mogućnost dobiti sve potrebne informacije za realizaciju svojih projekata energetska obnove.

Opširnije...

OBAVIJEST O SUSRETU UDRUGA DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE ŽIVJETI SA SUNCEM

Udruga Novi otok i zadruga Novi otok u suradnji sa općinom Vela Luka organizira SUSRET UDRUGA DUBROVAČKO NERTVANSKE ŽUPANIJE ŽIVJETI SA SUNCEM09.12.2016. U VELA LUCI. Susret će se odvijati  u dvorani hotela Korkyra u vremenu od 9,30 do 16,00 . U  17,00 simbolično će se otvoriti TREĆA EKO KNJIŽNICA IGRAČAKA U VELA LUCI i bit će izloženi dječji crteži  koje su  nacrtala djeca dječjih vrtića Vela Luke i Blata povodom  natječaja oragniziranog za Prvi energetski dan u Vela Luci.

Više...

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA ENERGETSKOM DANU „ŽIVJETI SA SUNCEM“

U sklopu održavanja Energetskog dana u Vela Luci 03. 06. 2016. održat će se izložba dječjih radova, plakata, poruka i slično na temu očuvanja okoliša, učinkovitog gospodarenja energijom i obnovljivih izvora energije. Udruga Novi otok, Vela Luka raspisuje natječaj za dječje crteže , plakate na temu „I JA MOGU POMOĆI DA MOJ OTOK OSTANE OVAKO LIJEP!“ za dječje vrtiće, osnovne škole, udruge i ostale institucije koje radu s djecom na otoku Korčuli.

Više...

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA