Susret udruga Dubrovačko neretvanske županije Živjeti sa suncem

Udruga Novi otok i zadruga Novi otok u suradnji sa općinom Vela Luka organizatori su SUSRETA UDRUGA DUBROVAČKO - NERETVANSKE ŽUPANIJE ŽIVJETI SA SUNCEM održanog 09.12.2016. U Veloj Luci. Susretu se je odazvao mali broj udruga zbog  zauzetosti sa adventskim  aktivnostima u svojim mjestima ali je dosta njih izrazilo  podršku i želju za potpisivanjem  Zajedničke poruke ODGOVORNIMA.

Više...

OBAVIJEST za graditelje suhozida

U tijeku je proces trajne zaštite umijeća zidanja u suho kao nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske. Kao suradnici Ministarstva kulture RH provodimo istraživanje o stanju prakse koje će služiti kao podloga za izradu rješenja o zaštiti.

Attachments:
Download this file (Obrazac-djelatnosti.pdf)Obrazac-djelatnosti.pdf[ ]71 kB
Download this file (Obrazac-nositelja.pdf)Obrazac-nositelja.pdf[ ]66 kB

Više...

Održana radionica za mlade u Veloj Luci

Udruga Novi otok uz podršku Općine Vela Luka organizirala je predavanje za mlade Vela Luke sa temama : VOLONTIRAJ  I TI  i POKRENI SE , BUDI PODUZETNIK !  Ali zbog  iznenadne   spriječenosti  predavača  tema radionice je promijenjena, te su prisutni mladi slušali temu: RAZMIJENA MLADIH , odnosno  što sve pruža mladima program ERASMUS +

Više...

Radionica dokumentarnog filma - Otoci 2015

Početkom listopada, 2015 godine, udruga Novi otok je u suradnji sa udrugom Filmaktiv iz Rijeke već drugi puta organizirala radionicu dokumentarnog filma u Veloj Luci. Predavači su članovi udruge Filmaktiv koji ovakve radionice provode od 2005. godine u sklopu programa "Otoci". Cilj radionice jest potaknuti mlade otočane na korištenje njima dostupnih tehnologija kako bi ispričali svoje probleme i osnažili lokalnu zajednicu na promjenu.  Kroz ovu radionicu, polaznici dobivaju osnovna znanja iz snimanja i montaže, kao i formiranja priče za kratku reportažu. 

Više...

Radionica za mlade

UDRUGA  NOVI OTOK  I PARTNERSKA GRUPA POZIVA  MLADE  VELA LUKE  NA RADIONICU  KOJA JE ORGANIZIRANA  ZA NJIH   DANA 23.10.2015.  U 17,00 U DVORANI  za sastanke  OPĆINE VELA LUKA – U ZADRUŽNOM DOMU  NA I KATU.  U SKLOPU RADIONICA ZA ENERGETSKU UČINKOVITOST  ORGANIZIRAMO RADIONICU 
ZA MLADE  A TEME SU :

Više...

Logo

 

Logo Udruge Novi otok predstavlja otok Korčulu kao prazan prostor koji tek treba biti ispunjen. Prostor koji nije podjeljen nikakvim granicama, gdje ne postoje manji/veći, važni/nevažni gradovi i mjesta. Prostor gdje svi stanovnici imaju jednake mogućnosti i prava. Prostor gdje je čovjek u službi prirode, a ona to mnogostruko vraća. Čovjek od nje i sa njom živi. Čovjek odlučuje koje ce nam boje otok ostati/postati u budućnosti.

Partneri

KATUS DOO

 

EUROPA NOSTRA

 

OPĆINA VELA LUKA